Dr. Ate Dijkstra is lector iHuman - Welzijn Zorg Digitaal. Hij geeft leiding aan de kenniskring, waarin verschillende experts hun kennis en ervaring inzetten voor onderwijs, onderzoek en innovatie van het vakgebied.

Ate Dijkstra (1950) heeft tot 1975 gewerkt als computerprogrammeur om vervolgens de overstap te maken naar de gezondheidszorg. Dijkstra heeft in 1978 de opleiding tot psychiatrisch verpleegkundige afgerond. In 1990 studeerde hij af aan de Rijksuniversiteit Groningen, afdeling Pedagogiek en promoveerde vervolgens in 1998 aan de Medische faculteit in Groningen.

Dijkstra is sinds 1998 als senior onderzoeker verbonden aan de Graduate School for Health Research (SHARE) aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij werkte vanaf 1979 tot 2015 bij Noorderbreedte, een ouderenzorgorganisatie. Dijkstra heeft functies bekleed binnen het verpleegkundig onderwijs, management en staf. Momenteel is hij voor twee dagen in de week als lector verbonden aan het lectoraat iHuman - Welzijn Zorg Digitaal van NHL Hogeschool.