Zowel programmeren als elektrotechniek vindt projectingenieur Chris Elsinga geweldig. Hij zit dan ook precies op de juiste plek bij het lectoraat & kenniscentrum Computer Vision, waar hij vooral werkt aan onderzoek rondom de inzet van UAVs, ook wel drones genoemd. 

“Ik ben ooit begonnen met elektrotechniek, maar daarna heb ik de opleiding Informatica gedaan. Het knutselen met elektronica doe ik al vanaf mijn jeugd en probeerde ik altijd te combineren met werk in informatica. Beide vakgebieden vind ik interessant en dan vooral de combinatie. Als ik programmeer, wil ik het liefst ook iets zien bewegen. Sinds 2013 ben ik bezig met computer vision, waardoor het mogelijk is dat mijn programma’s nog meer interactie hebben met de echte wereld.” 

Vliegen van drones is geweldig 

“Het vliegen met drones, zowel binnen als buiten, vind ik geweldig. Van jongs af aan speel ik al flight-simulator spelletjes op de computer. En voor mijn hobby werk ik al lange tijd met elektronica zoals Arduino, waarmee je slimme en creatieve objecten kunt maken die reageren op hun omgeving. Dit soort elektronica is ook een belangrijk onderdeel in het proces van bouwen en onderhouden van de drones. Mijn werkzaamheden hier bij het lectoraat en kenniscentrum gaan dus eigenlijk hand in hand met mijn hobby. Momenteel hou ik me hier voornamelijk bezig met het bouwen, onderhouden en vliegen van drones, evenals het verwerken van opgenomen data.”