Watertechnologie

Water is een primaire levensbehoefte. Zonder water is er immers geen leven mogelijk. Niet voor niets stelt de Nederlandse overheid het thema water als één van de vijf hoogste prioriteiten voor investeringen en technologische ontwikkeling. Hoe zorgen we ervoor dat we water niet onnodig verspillen? En hoe zetten we geavanceerde technieken in om de groeiende wereldbevolking van water te voorzien?

Het lectoraat Watertechnologie zoekt naar antwoorden op deze vragen met  wetenschappelijke en educatieve activiteiten op het gebied van fysisch aangedreven waterprocessen en watertechnologieën. Concreet betekent dit dat we onderzoek doen naar zandfiltratie, monitoring , desinfectie en low budget-technologieën. Ook onderzoeken we nieuwe technologieën voor ontwikkelingslanden.

Europese centrum voor watertechnologie

De expertise van het lectoraat versterken we door samen te werken met tal van instellingen en bedrijven op het gebied van watertechnologie in Leeuwarden. Leeuwarden is per slot van rekening bekroond tot het Europese centrum voor watertechnologie.