Maritiem, Marien Milieu en Veiligheidsmanagement

Je moet er niet aan denken, maar het kan gebeuren: een olietanker zinkt op de Noordzee en een deel van het wad spoelt vol met olie. Hoe bestrijd je een dergelijke ramp? Hoe kunnen we de veiligheid van kustregio's en maritieme sectoren vergroten? En hoe kunnen we de zeeën duurzaam bevaren?

Deze belangrijke kwesties worden onderzocht door het lectoraat Maritiem, Marien Milieu en Veiligheidsmanagement (MMMV). Het lectoraat MMMV is een (inter)nationaal herkenbare ingang voor overheid en maritieme bedrijfssectoren die professionele ondersteuning zoeken bij het oplossen van vraagstukken op het terrein van MMMV.

Het lectoraat vergroot en verspreidt kennis over alle gebruikers van de zeeën, ook olieplatformen. Het duurzaam gebruiken van zeeën en de bestrijding van calamiteiten op het water zijn daarnaast onderwerp van onderzoek. Denk aan computermodellen die ecologische en economische gevolgen van een olieramp berekenen, zodat in geval van een calamiteit snel de juiste keuzes gemaakt kunnen worden.

Cursus Oliebestrijding

Het lectoraat Maritiem, Marien Milieu en Veiligheidsmanagement biedt werknemers en organisaties die werkzaam zijn in of samenwerken met de olie-industrie de cursus Olie- en chemicaliënbestrijding op zee aan. Klik hier voor meer informatie over deze cursus.